5/9/10

7 ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΟ πρώτος σύνδεσμος φίλων Ολυμπιακού Πειραιώς δημιουργήθηκε στη Λευκωσία το 1989 με την ονομασία «ΠΕΦΟ» Κύπρου. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και αφού δεν υπήρχε το ανάλογο ενδιαφέρον από τα άτομα που ίδρυσαν την «ΠΕΦΟ» Κύπρου, μια ομάδα Λεμεσιανών-Ολυμπιακών πήραν στα χέρια τους τις τύχες του συνδέσμου αλλάζοντας του μάλιστα και την έδρα.

Το 1998 η επαρχία Πάφου ακολούθησε και προχώρησε στην ίδρυση της «ΠΕΦΟ» Πάφου, πράγμα που έκαναν ένα χρόνο αργότερα οι επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Τον Μάιο του 2002 ήταν η σειρά της πρωτεύουσας. Στις 25 Μαΐου 2002 με πρωτοβουλία του Άντρου Σαββίδη και του Παναγιώτη Διονυσίου άρχισε ξανά να ξεδιπλώνεται το ενδιαφέρον για δημιουργία συνδέσμου και στην επαρχία Λευκωσίας. Την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2002 πραγματοποιήθηκε σε καφετέρια της Λευκωσίας η πρώτη συνεδρία της προσωρινής επιτροπής του συνδέσμου στην παρουσία του Μαρίνου Φωτιάδη προέδρου της «ΠΕΦΟ» Κύπρου.

Παρόντες σε αυτή την πρώτη συνεδρία ήταν οι Χριστάκης Χριστοδούλου, Στέλιος Κωνσταντινίδης, Άντρος Σαββίδης, Παναγιώτης Διονυσίου, Πασχάλης Πασχάλη, Αντώνης Κωνσταντινίδης, Άγγελος Περεντέ και Βασίλης Δουφεξής. Στην επόμενη συνεδρία προστέθηκε και ο Γιώργος Γεωργίου και έτσι ξεκίνησε δράση το κλιμάκιο Λευκωσίας. Οι συνεδρίες συνεχίστηκαν στην συγκεκριμένη καφετερία μέχρι και την 1η Ιουλίου, ημερομηνία στέγασης του Λευκωσιάτικου κόκκινου συνδέσμου…

Το πρώτο οίκημα αυτό βρισκόταν στην οδό Λόρδου Βύρωνος 16Ε στο Στρόβολο. Εκεί ζήσαμε το θρίαμβο κατά της Μπάγερν Λεβερκούζεν, αλλά και την κάθοδο του Ολυμπιακού στην Κύπρο για το άτυχο παιχνίδι κόντρα στην Μακάμπι.

Στις 20 Ιανουαρίου 2003 πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση στην αίθουσα Κερύνεια του κέντρου Μακεδονίτισσα Palace. Η παρουσία 120 και πλέον μελών έδωσε το μήνυμα ότι η Λευκωσία θα είναι η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού στην Κύπρο. Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις ενώ έντονη ήταν πλέον η ανάγκη για την εξεύρεση άλλου μεγαλύτερου οικήματος. Στις 12 Απριλίου 2003 τι οίκημα μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο στην οδό Λακωνίας 8 στο Στρόβολο. Εκεί πανηγυρίσαμε στον θρίαμβο κατά του ΠΑΟ με 3-0 και την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Η πρώτη εκλογική συνέλευση του συνδέσμου μας πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου 2003. Το νέο διοικητικό συμβούλιο στην πρώτη του συνεδρία αποφάσισε να προχωρήσει στην δημιουργία ενός ανεξάρτητου συνδέσμου. Την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2003 η «ΠΕΦΟ Λευκωσίας – ΘΥΡΑ 7» πήρε πλέον σάρκα και οστά.

Ημερομηνίες σταθμός στην πορεία του συνδέσμου μας ήταν:

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2003: Το οίκημα μεταφέρεται στην Λεωφόρο Στροβόλου 80.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2003: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του οικήματος, παρουσία εκπροσώπου από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2004: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη χοροεσπερίδα του συνδέσμου στο ξενοδοχείο Hilton Park με έντονη την παρουσία εκπροσώπων (ποδοσφαιριστών και παραγόντων) του Ολυμπιακού από την Ελλάδα.

23 Ιουνίου 2005: Γιορτάσαμε τα 2α γενέθλια μας στην παρουσία του Γιάννη Μώραλη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και του ποδοσφαιριστή (τότε) της ομάδας μας Γιάννη Οκκά.

Σεπτέμβριος 2009: Εκδίδεται το πρώτο τεύχος της εφημερίδας του συνδέσμου μας.

«Από την επίσημη εφημερίδα Capital REDS της ΠΕΦΟ Λευκωσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου