18/8/11

ΦΙΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟΥ CHAMPIONS LEAGUE
Καλημέρα αδέρφια!

Στο χθεσινό φιλικό με τη Γαλατασαράι πήραμε μια πρώτη γεύση του τί πρόκειται να ακολουθήσει στο σκληρό μαρκάρισμα των Ευρωπαϊκών γηπέδων. Αν και τα ευτράπελα δεν μας έδωσαν μια καθαρή εικόνα για την προετοιμασία των Πειραιωτών, είδαμε ένα Ολυμπιακό ο οποίος είχε πάθος, πείσμα και ερυθρόλευκο αίμα που…βράζει!

Το σημαντικό σε τέτοιου είδους παιχνίδια και όχι μόνο, είναι να αφήσεις από το πρώτο κι όλας λεπτό να εννοηθεί, ότι δεν θα είσαι καθόλου εύκολη υπόθεση για τους αντιπάλους σου. Με την εκκίνηση του παιχνιδιού η επιδίωξη για άνοιγμα του σκορ και η πραγματοποίηση του, μπορεί να αποσυντονίσει το αντίθετο στρατόπεδο και να τους εκνευρίσει τόσο.. ούτος ώστε να χάσουν το πλάνο και να κάνουν… τα δικά τους.

Φυσικά, εξίσου εύκολα μπορεί να πυροδοτήσει την μαγκιά των αντιπάλων, να τους αφυπνίσει τροφοδοτώντας τους με πείσμα και αποφασιστικότητα, γυρνώντας μπούμερανγκ σε μας. Αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την ομάδα μας. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά οφείλουμε να το κυνηγήσουμε.

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, το ποδόσφαιρο είναι ένα ρίσκο που κάθε ομάδα πρέπει απαραιτήτως να πάρει. Σαφώς, όταν ξέρεις πως θα έχεις να αντιμετωπίσεις κάποιες ομάδες, μεταξύ των οποίων και ομάδες που έχουν ένα μεγάλο όνομα στο χώρο, απαραιτήτως πρέπει να τις μελετήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο.

Παρακολουθείς τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών της σε επίθεση και άμυνα, τις επιλογές του προπονητή και τις αλλαγές που κάνει. Και γενικά όλα όσα αφορούν την ομάδα που θα έχεις να αντιμετωπίσεις. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να προβλέψεις τις κινήσεις τους και να είσαι πιο άνετος στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά εξυπακούεται πως και οι αντίπαλοι θα πράξουν το ίδιο, γι αυτό πρέπει να υπάρχουν και οι εναλλακτικές για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός χθες αντιμετώπισε τη Γαλατασαράι, μια ομάδα Τουρκικής προέλευσης, γι αυτό ήταν και «δεδομένο» πως από κάποια στιγμή και μετά, τα ευτράπελα δεν θα μπορούσαν να λείψουν. Οι Τούρκοι προκάλεσαν με σπρωξίματα και οι Πειραιώτες δεν το άφησαν να περάσει έτσι…

Ότι μπορέσαμε να κρίνουμε, το κρίναμε στο πρώτο ημίχρονο… γιατί στο δεύτερο πιο πολύ παίξαμε ξύλο παρά μπάλα..! Σε επίσημη διοργάνωση θα είχαμε απώλειες, αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε γιατί σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, οι κλωτσιές και οι σπρωξιές λόγο των διαφορών μεταξύ δύο χωρών δεν περνάνε. Ευτυχώς όμως ήταν απλά ένα φιλικό και το θέμα δεν είχε συνέχεια.

Πιστεύω πως οι ερυθρόλευκοι σε ανάλογες περιπτώσεις στο Champions League, θα είναι συγκρατημένοι. Δεν μας παίρνει να έχουμε οποιαδήποτε άλλη αγωνιστική συμπεριφορά και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν τα χθεσινά ευτράπελα.

Αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα, είναι οι τραυματισμοί των ποδοσφαιριστών μας, λίγο πριν την έναρξη του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Είναι πολύ ανησυχητικό και με βάζει σε προβληματισμό. Οι προπονήσεις γίνονται σωστά; Ο γυμναστής χρησιμοποιεί τη σωστή μέθοδο για τις ανάγκες του κάθε ποδοσφαιριστή; Ή είναι απλά μία ατυχής στιγμή; Αυτά πρέπει να εξεταστούν γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε δυναμικά και με όλους τους παίχτες στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Είναι πολύ σημαντικό να αρχίζεις με το δεξί τη νέα σεζόν… η συγκέντρωση βαθμών από τις πρώτες κι όλας αγωνιστικές, μπορεί να δώσει το προβάδισμα και τη διαφορά βαθμών. Πέρσι δεν είχαμε το άγχος της Ευρώπης και γι αυτό η ομάδα αφοσιώθηκε αποκλειστικά στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ιδίως αφού η προηγούμενη χρονιά ήταν μιας κακής ποιότητας χρονιά, λόγο των πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζαμε. Ακόμη και τότε όμως οι Ερυθρόλευκοι δεν κατάθεσαν τα όπλα. Και παρά τους ασύστολους τραυματισμούς που μας μάστιζαν, την ανάγκη μεταγραφών που δεν έγιναν ποτέ, ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να φτάσει έστω και στα «πλέϊ ωχ» με νύχια και με δόντια!

Η ουσία φέτος είναι να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, είτε αυτό αφορά Ελλάδα είτε Ευρώπη. Φέτος έχουμε διπλή υποχρέωση, διπλή ευθύνη και πολύ πιο επίπονη σκληρή δουλειά. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά ακόμη να αποστηθίσει για να εντυπωσιάσει στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Έχουμε ελλείψεις όσον αφορά αυτό το κομμάτι του πάζλ και φέτος με τον πρόθυμο Μαρινάκη και τον Βαλβέρδε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κατορθώσουμε επιτέλους να βρούμε το μαγικό φίλτρο που θα μας απογειώσει στα Ευρωπαϊκά κεκτημένα.

Εύχομαι φέτος να δούμε μια ομάδα πιο δεμένη από ποτέ με εκπληκτικές εμφανίσεις…γιατί όπως και να το κάνουμε, η Ευρώπη είναι σοβαρή υπόθεση…!

Καλή συνέχεια.

Θέα 7
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου