25/10/11

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ «Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ»!
Ο Θρυλικός Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, «έφυγε» σήμερα το πρωί σε ηλικία 100 χρόνων. Στο τελευταίο του ταξίδι θα συναντήσει τα αδέρφια μας που τόσο άδικα χάθηκαν την τραγική εκείνη μέρα 08/02/1981.

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1911 και ήταν αδελφός του Γιώργου, Γιάννη, Βασίλη και Ντίνου της Θρυλικής πεντάδας των Ανδριανοπουλέων του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας. Επίσης, είχε άλλα δύο αδέλφια ποδοσφαιριστές σε πιο μικρές ομάδες του Πειραιά, τον Αριστείδη και το Στέλιο.

Έκανε μεγάλη καριέρα στην Ολυμπιακό, ενώ αρχικά ασχολήθηκε με το στίβο και συγκεκριμένα με το τριπλούν. Φόρεσε 11 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και σημείωσε 2 γκολ. Τη φανέλα του Ολυμπιακού τη φόρεσε για πρώτη φορά το 1927 και για τελευταία το 1935, μόλις 24 χρονών.

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 1927 - 1935. Σε 40 αγώνες της προκριματικής και της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Ελλάδας σημείωσε 9 γκολ. Αναδείχτηκε 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδας.

Για τη συνταγή της μακροζωίας και την πορεία του, ο "στραβοσουγιάς" έχει αφηγηθεί πριν από λίγα χρόνια: «Με "φτύνουν" οι φίλοι μου να μη με ματιάσουν: "Λεωνίδα, τι κάνεις και κρατιέσαι έτσι, ποιο είναι το μυστικό σου;". Σας το λέω ειλικρινά, μυστικά δεν υπάρχουνε. Προσέχεις τι τρως, προσπαθείς να μη βάζεις μαράζι για τίποτα, δεν έχεις κακία για κανέναν και η ζωή συνεχίζεται...»!

Ο υπέροχος αυτός άνθρωπος, έγραψε την δική του μοναδική ιστορία και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και θρυλικά μέλη της Ερυθρόλευκης οικογένειας. Θα μείνει για πάντα «ζωντανός» στην καρδιά όλων των υπερήφανων γαύρων.

Καλό ταξίδι Θρύλε του Θρύλου..! Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Τα αδέρφια μας εκεί ψηλά θα σου κρατάνε συντροφιά!

2 σχόλια:

  1. Εκατό χρονών έφτασε ο γίγαντας. Τα σέβη μου στον αποθανόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη μορφή, θρυλική, από μία άλλη σκληρή αλλά και ρομαντική εποχή του ποδοσφαίρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή