16/12/11

ΘΥΡΑ 7 ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣύνδεσμοι Φιλάθλων Ολυμπιακού Πειραιώς υπάρχουν εκατοντάδες και είναι διάσπαρτοι, οι περισσότεροι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και πολλοί άλλοι σε κάθε γωνιά της γης. Νέα Υόρκη – Βοστώνη - Λονδίνο - Μάντσεστερ - Λούτον - Τορόντο - Αδελαίδα – Σιτνεϋ - Νέα Ζηλανδία - Νότιο Αφρική - Βρυξέλλες - Νυρεμβέργη - Σόφια - Βελιγράδι κτλ. 

Η Κύπρος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει φυσικά εξαίρεση. Μια ομάδα ονειροπόλων φίλων του Ολυμπιακού με σκληρή δουλειά μηνών, οδήγησε στην πανηγυρική ιδρυτική συνέλευση της 23ης Ιουνίου 2003.

Ο πρώτος σύνδεσμος φίλων Ολυμπιακού Πειραιώς δημιουργήθηκε στη Λευκωσία το 1989 με την ονομασία «ΠΕΦΟ» Κύπρου.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και αφού δεν υπήρχε το ανάλογο ενδιαφέρων από τα άτομα που ίδρυσαν την «ΠΕΦΟ» Κύπρου, μια ομάδα Λεμεσιανών πήραν στα χέρια τους τις τύχες του συνδέσμου αλλάζοντας του μάλιστα και την έδρα.

Το 1998 η επαρχεία Πάφου προχώρησε στην ίδρυση της «ΠΕΦΟ» Πάφου, πράγμα που έκαναν ένα χρόνο αργότερα οι επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου με την ίδρυση της «ΠΕΦΟ» Λάρνακας και «ΠΕΦΟ» Αμμοχώστου.

Στις 25 Μάιου 2002 με πρωτοβουλία δυο καλών φίλων άρχισε ξανά να ξεδιπλώνετε τo ενδιαφέρων για δημιουργία συνδέσμου και στην Επαρχεία Λευκωσίας. Την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2002 πραγματοποιήθηκε σε καφετερία της Λευκωσίας η πρώτη συνεδρία της προσωρινής επιτροπής του συνδέσμου.

Οι συνεδρίες συνεχίστηκαν στην καφετερία μέχρι την 1η Ιουλίου που βρήκαμε στέγη για το οίκημα μας. Το οίκημα αυτό βρισκόταν στην οδό Λόρδου Βύρωνος 16Ε στο Στρόβολο.

Εκεί ζήσαμε το θρίαμβο κατά της Μπάγερν Λεβερκούζεν με 6-2 αλλά και την κάθοδο του Ολυμπιακού στην Κύπρο για το άτυχο παιγνίδι κόντρα στην Μακάμπι. Στις 20 Ιανουαρίου 2003 πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση στην αίθουσα Κερύνεια του κέντρου Μακεδονίτισσα Palace. Η παρουσία 120 και πλέον μελών έδωσε το μήνυμα ότι η Λευκωσία θα είναι η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού στην Κύπρο. Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις και κύρια την εξεύρεση άλλου μεγαλύτερου οικήματος.

Στις 12 Απριλίου 2003 το οίκημα μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο στην οδό Λακωνίας 8 στο Στρόβολο. Εκεί πανηγυρίσαμε στον θρίαμβο κατά του ΠΑΟ με 3-0 και την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Στις 12 Ιουνίου 2003 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκλογική γενική συνέλευση του κλιμακίου Λευκωσίας. Το νέο διοικητικό συμβούλιο στην πρώτη του συνεδρία αποφάσισε να προχωρήσει στην δημιουργία ενός ανεξάρτητου συνδέσμου.

Την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2003 η «ΠΕΦΟ Λευκωσίας – ΘΥΡΑ 7» παίρνει σάρκα και οστά με αριθμό εγγραφής 2622 στα μητρώα του υπουργείου εσωτερικών.

Ημερομηνίες σταθμός στην πορεία του συνδέσμου μας ήταν:

-Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2003, όπου το οίκημα μεταφέρεται στην λεωφόρο Στροβόλου 80.

-Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2003, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του οικήματος, παρουσία εκπροσώπου από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

-5 Μαρτίου 2004 όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη χοροεσπερίδα του συνδέσμου στο ξενοδοχείο Ηilton Park, στην παρουσία 5η μελής αποστολής από τον Ολυμπιακό (Κυριάκος Δουρέκας, Θοδωρής Σιώζιος, Γρηγόρης Γεωργάτος, Ιεροκλής Στολτίδης, Τάσος Πάντος).

-23 Ιουνίου 2005 γιορτάσαμε τα 2α γενέθλια μας στην παρουσία του Γιάννη Μώραλη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Γιάννη Οκκά.

Από την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 και μετά από πρόταση της ΘΥΡΑΣ 7 και ομόφωνη έγκρισή της από την γενική συνέλευση, ο σύνδεσμος της Λευκωσίας χρησιμοποιεί την ονομασία ΘΥΡΑ 7 ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ .

Από: «http://gate7nicosia.com/»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου