23/2/12

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣΚαλησπέρα αδέρφια!

Είναι πολύ επίπονο και σκληρό να βλέπεις την πατρίδα σου να νοσεί, γιατί κάποιοι άλλοι φρόντισαν να ορίσουν τη μοίρα της βάση πάντα των δικών τους συμφερόντων… και το χειρότερο να είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε με το έτσι θέλω, τις εις βάρος μας επιθυμίες τους.

Με βάση τις στατιστικές, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας. Παράλληλα όμως, η Γερμανία έχει το υψηλότερο ποσοστό ζήτησης εργασίας.. Τυχαίο;;;; Δεν νομίζω…!

Πως είναι δυνατόν οι πλείστες Ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε μία από τις χειρότερες θέσεις και η Γερμανία η οποία εκτός από οικονομική άνεση και πλούτο «εις βάρος των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών», να έχει τόσες πολλές κενές θέσεις εργασίας, που να δελεάζει τους άνεργους πολίτες των άλλων χωρών να εγκαταλείψουν τη χώρα όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, για να αναζητήσουν μια από αυτές τις κενές θέσεις για να βγάλουν το ψωμί τους;;;

Οι Γερμανοί έχουν τα σχέδια τους που αποσκοπούν πάντα στα δικά τους συμφέροντα. Η Γερμανία κινεί τα νήματα, με στόχο οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης να εξαρτώνται αποκλειστικά από τις ορέξεις της Μέρκελ και των συνεργατών της… Είμαστε άνθρωποι και όχι πιόνια.

Οι Έλληνες πολιτικοί σχεδόν παραδόθηκαν στην Γερμανική εξουσία, αγνοώντας παντελώς την επιθυμία των πολιτών αυτής της χώρας που έχουν κάθε δικαίωμα να ζήσουν στην χώρα τους ήσυχα μακριά από τα βλέμματα των Γερμανών γυπών. Πλην κάποιων πολύ ελάχιστων εξαιρέσεων που είναι πρόθυμοι να απαρνηθούν τον υψηλό μισθό τους για να βοηθήσουν τον Έλληνα πολίτη, όλοι οι υπόλοιποι είναι για τα πανηγύρια…

Κάθε χρονικό διάστημα που περνά, σφίγγουν τον κλοιό, μειώνοντας κι άλλο τους μισθούς, απολύοντας όλο και περισσότερο κόσμο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά οι οικογένειες και μάλιστα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν έχει χρήματα ούτε καν για τα βασικά… όπως για παράδειγμα το φαγητό.

Καθημερινά ακούμε για λιποθυμίες στα σχολεία γιατί κάποια παιδιά δεν τρέφονται καλά λόγο της έλλειψης χρημάτων των οικογενειών τους, ακούμε για αυτοκτονίες γιατί δεν αντέχουν να βλέπουν τους δικούς τους ανθρώπους να μην έχουν στον ήλιο μοίρα, βλέπουμε όλο και περισσότερους άστεγους στο δρόμο γιατί αναγκάστηκαν να πουλήσουν τα σπίτια τους ή γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο, άλλοι ζουν στα αυτοκίνητα γιατί είναι το μόνο μέρος που έχουν για να ζήσουν.


Κι όμως παρ’ όλες αυτές τις συγκλονιστικές εικόνες, οι πολιτικοί και βουλευτές κάθονται στα πολυτελή γραφεία τους, χορτασμένοι και επαναπαυμένοι παίρνοντας νέες αποφάσεις και βγάζοντας κι άλλα μέτρα εις βάρος του λαού… Η οικονομική κρίση κτύπησε μόνο τον κοσμάκη… αυτούς που τα φάγανε δεν τους έχει αγγίξει ούτε στο μικρό τους δακτυλάκι.. Αίσχος..!

Οι Έλληνες πολίτες έχουν σχεδόν ξεπεράσει τα όρια της φτώχιας κι όμως παλεύουν να τα φέρουν βόλτα για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους. Και δώσε η κυβέρνηση με νέα μέτρα και δώσε η Γερμανία με νέες απειλές.. κι όμως στέκονται ακόμα στα πόδια τους και προσπαθούν να ζήσουν έστω και με πενταροδεκάρες.

Η Ελλάδα είναι το οικονομικό πειραματόζωο της Γερμανίας. Η Μέρκελ ύπουλα προσφέρει την υποτιθέμενη οικονομική βοήθεια στην πατρίδα μας, βουλιάζοντας μας όλο και πιο βαθιά στο βούρκο. Θέλουν να αγοράζουν την Ελλάδα, ή καλύτερα θέλουν να τους χαριστεί. Αφού εξαγόρασαν τους κυβερνόντες αυτής της χώρας, προσφέρουν δάνεια που αποσκοπούν στην χρεοκοπία της πατρίδας μας, μιας πατρίδας που έχει τον μεγαλύτερο ιστορικό πλούτο. Μπορεί να έχουν εξαγοραστεί οι διοικούντες αυτής της χώρας, εμείς όμως έχουμε μια αξιοπρέπεια και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες… Η Ελλάδα δεν πωλείται γιατί φρουρείται από το λαό της.

Ας κινητοποιηθούμε όλοι μας με όποιο τρόπο ο καθένας μας μπορεί. Ας μην τους δώσουμε άλλο την ικανοποίηση. Σταματάμε αμέσως να αγοράζουμε οτιδήποτε έχει Γερμανική προέλευση. Σταματάμε να ψωνίζουμε από Γερμανικές υπεραγορές, καταστήματα και γενικά οποιαδήποτε προϊόντα τα οποία φέρουν τη σφραγίδα της Γερμανίας.

Υποστηρίζουμε πάση θυσία τα Ελληνικά προϊόντα, υποστηρίζουμε τα παραδοσιακά Ελληνικά μικροκαταστήματα. Τα χρήματα μας πρέπει να πηγαίνουν μόνο στους Έλληνες και όχι πια στους εκτελεστές μας. Τα λεφτά της Γερμανίας δεν μπορούν να αγοράσουν τον Ελληνισμό.

Λέμε όχι στο καθεστώς τους, λέμε ναι στην Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Οι Γερμανοί να πάρουν πόδι από την πατρίδα μας και μαζί με τους Γερμανούς και οι υπαίτιοι αυτής της οικονομικής καταστροφής, μόνο τότε θα ξεβρομίσει αυτή η χώρα…

Τα λεφτά που χρωστάνε οι Γερμανοί στους Έλληνες από την κατοχή;;; Οι καταστροφές που έχουν προξενήσει στην Ελλάδα τότε και όλος αυτός ο πόνος που ένιωσαν οι Έλληνες δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να συγκριθούν με τα λεφτά του δανεισμού τους.

Πριν από μερικές μέρες είχαν πει πως θα κινητοποιούνταν οπαδοί από κάθε ομάδα για να κάψουν τη βουλή… κι όμως…. κάψανε την Αθήνα, προξένησαν ένα σωρό ζημιές στις περιουσίες του αθώου κοσμάκη και αφήσανε ανέγγιχτη τη βουλή και τους υπαίτιους αυτής της τραγικής κατάστασης που πλήττει τη χώρα μας.

Προστατέψτε τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, άλλοι είναι οι υπεύθυνοι για την παρούσα εικόνα που υπάρχει στην Ελλάδα. Και δυστυχώς αυτοί δεν έχουν γνωρίσει και δεν έχουν βιώσει την κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας. Αυτοί οι «κύριοι» ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος του λαού. Και τώρα με το νέο δανεισμό, νομίζουμε πως μπορούμε να ανασάνουμε… Για πόσο όμως;;;

Όλα τα σχολεία της Κύπρου πραγματοποίησαν έρανο και το ποσό που μαζεύτηκε ξεπερνά τις 300,000 ευρώ. Τα χρήματα θα κατατεθούν σε ειδικό λογαριασμό και θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των Ελληνόπουλων. Επίσης μαζεύονται τρόφιμα για να σταλούν στις άπορες οικογένειες. Η ευαισθητοποίηση είναι μεγάλη, αλλά δυστυχώς δεν είναι αρκετή… Είναι όμως μια κίνηση η οποία θα ανακουφίσει μέρος των οικογενειών και παράλληλα βλέπουμε πως υπάρχει ακόμα ανθρωπιά σ’ αυτόν τον κόσμο.

Εύχομαι ολόψυχα η Ελλάδα να καταφέρει με την πάροδο του χρόνου να ξεπεράσει αυτή την κρίση και να ισορροπήσει και πάλι. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να συμμορφωθούν οι ανεγκέφαλοι που τα φάγανε και χρεώσαν την Ελλάδα ως τα μπούνια και να ενεργήσουν σαν Έλληνες πολίτες που ενδιαφέρονται μόνο για το συμφέρον της χώρας τους και… όχι πως θα φάνε περισσότερα…!

Καλό βράδυ σε όλους…!

Θέα


Ακούστε το νέο κομμάτι του αγαπημένου φίλου και αδερφού Restelio... Είναι πιο επίκαιρο από ποτέ..Η Μέρκελ και η μπύρα!!!!! Συγχαρητήρια στο γκαρσόνι!!! Τα σέβη μου!!!

8/2/12

8-2-81: Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΣΕ ΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
Πέρασαν 31 χρόνια από την ημέρα που το στάδιο Καραϊσκάκη γέμισε με αίμα, πόνο και δάκρια.

Ήταν Κυριακή 8 Φεβρουαρίου του 1981 και στο «Γ. Καραϊσκάκης» διεξαγόταν το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού-ΑΕΚ. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο από 35.000 φιλάθλους και των δύο ομάδων. Το ματς εξελίχθηκε σε θρίαμβο για την ομάδα του Ολυμπιακού και το τελικό 6-0 έκανε τους οπαδούς των γηπεδούχων να θέλουν να αποθεώσουν τους «ερυθρόλευκους» ποδοσφαιριστές.

Ένα μεγάλο μέρος των φιλάθλων που βρίσκονταν στη θύρα 7 θέλησε να αποχωρήσει και να κινηθεί εξωτερικά του γηπέδου προς τη θύρα 1 απ’ όπου θα έβγαιναν οι ποδοσφαιριστές.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ και τα γέλια μετατράπηκαν σιγά-σιγά σε φωνές και αργότερα σε κλάματα. Ένας από τους οπαδούς που βρισκόταν μπροστά γλίστρησε και βρέθηκε στο έδαφος. Εκείνη την ώρα η πόρτα της θύρας ήταν κλειστή ή μισάνοιχτη σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα χάος καθώς ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλο. Λίγα λεπτά αργότερα, κάποιοι αστυνομικοί καταφέρνουν να ξηλώσουν ένα από τα τουρνικέ της θύρας και να απεγκλωβίσουν αρκετό κόσμο.

Οι πρώτοι νεκροί και τραυματίες μεταφέρονται στο Τζάνειο νοσοκομείο με περιπολικά, ασθενοφόρα και Ι.Χ., ενώ η τηλεόραση κάνει έκκληση σε γιατρούς ζητώντας τους να βοηθήσουν για την αντιμετώπιση των τραυματιών.


Το κλίμα εκείνες τις ώρες στο νοσοκομείο ήταν τραγικό. Χιλιάδες κόσμου έσπευσε εκεί, με την ελπίδα να μην είναι κάποιος δικός του άνθρωπος στη λίστα με τους τραυματίες ή τους νεκρούς, που τελικά έφτασαν τους 21.

Το βράδυ εκείνης της ημέρας, περίπου 300 φίλοι του Ολυμπιακού προσπάθησαν να εισέλθουν στο στάδιο Καραϊσκάκη προκειμένου να βρουν τους υπευθύνους και να τους ζητήσουν το λόγο για το συμβάν αλλά μια διμοιρία των ΜΑΤ τους απώθησε.

Από εκείνο το βράδυ του Φεβρουαρίου του ’81 μέχρι και σήμερα, οι ευθύνες δεν έχουν αποδοθεί πουθενά, όπως συμβαίνει με όλα τα κακώς κείμενα του αθλητικού χώρου. Οι οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα δεν έμαθαν ποτέ το γιατί, καθώς ορισμένοι ήθελαν να καλύψουν την απερισκεψία ή την αδιαφορία των υπευθύνων.

Τα ονόματα των φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους:

Δημήτρης Αδαμόπουλος (40 ετών)
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών)
Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών)
Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών)
Κώστας Καρανικόλας (26 ετών)
Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών)
Ευστράτιος Λούπος (20 ετών)
Μιχάλης Μάρκου (27 ετών)
Βασίλης Μάχας (20 ετών)
Κώστας Μπίλας (28 ετών)
Ηλίας Παναγούλης (17 ετών)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών)
Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Νίκος Φίλος (19 ετών)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών)

ΑΔΕΛΦΙΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ!!!

Αιωνία η μνήμη των παιδιών της θύρας 7..


6/2/12

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΘΡΥΛΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΧΩΡΙΟ..!Καλημέρα αδέρφια!

Χθες ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, πήγε στην Τούμπα, κέρασε δύο γκολ στις μπουγάτσες και έφυγε από κει… άρχοντας!!! Η νίκη ήταν αφιερωμένη στα αδέρφια μας που παρακολούθησαν την αγαπημένη μας ομάδα από ψηλά και έβαψαν για άλλη μια φορά τον ουρανό με ερυθρόλευκο χρώμα…!

Πριν από το παιχνίδι, άρχισαν οι γκρίνιες… και φυσικά οι γκρίνιες απευθύνονταν προς τον Βαλβέρδε… Τι είναι αυτή η ενδεκάδα που επέλεξε πάλι ο Ερνέστο;;; Γιατί ο Αμπντούν να ξεκινήσει βασικός;;; Γιατί στην αποστολή δεν συμπεριλήφθη ο Φέτφα;;; Δηλαδή όλα τα γνωστά που καταδικάζουν τον Θρύλο ΠΡΙΝ ακόμη ξεκινήσει το παιχνίδι.

Κι όμως… αυτή η εντεκάδα διέλυσε τον ΠΑΟΚ, ο Αμπντούν ήταν που άνοιξε το σκορ υπέρ του Ολυμπιακού με το.. καλησπέρα και αυτός ο Προπονητής ήταν που επέλεξε για την Τούμπα τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που πήραν με το έτσι θέλω τη νίκη μέσα στο μπουγατσοχωριό.

Έτσι κι εγώ απαντώ σε όλους αυτούς που αποδοκιμάζουν το Θρύλο πριν ακόμη ξεκινήσει το παιχνίδι… δηλαδή μετά από αυτά που είδατε στο παιχνίδι και μετά από αυτή τη νίκη και το διπλό… θα προτιμούσατε να έπαιζαν άλλοι παίχτες;;; είτε στη θέση του Αμπντούν, είτε στην θέση του οποιουδήποτε Αμπντούν;;;; Δεν νομίζω…!

Παίξαμε πολύ καλά, με πάθος, ένταση και …. τσαμπουκά. Χάσαμε κάποιες ευκαιρίες οι οποίες ήταν καθαρές ευκαιρίες για μεγαλύτερο άνοιγμα του σκορ. Δεν πειράζει όμως, σημασία έχει πως τους τρεις βαθμούς τους πήραμε κι έτσι η διαφορά με το βάζελο μειώθηκε στους δύο.

Μας έκανε και δώρο η βαζέλα την γκέλα της από το Λεβαδειακό.. κι έτσι τώρα είμαστε πασάδες!!!

Τα ευτράπελα και τα κουλά από πλευράς των παιχτών του ΠΑΟΚ δεν έλειψαν, αφού από την πίκρα τους έψαχναν τα… πόδια και τα κεφάλια των Πειραιωτών για να βγάλουν τα νεύρα της ήττας πάνω τους. Οι ψευτόμαγκες Γκαρσία και Λαζάρ απηυδισμένοι από τα χάλια τους, έπαιξαν ξύλο με τους δικούς μας. Εμείς όμως τις απαντήσεις μας τις δώσαμε για άλλη μια φορά, παίρνοντας τη νίκη στο σπίτι τους…

Όταν έτρωγαν τα γκολάκια όμως από το βάζελο ήταν όλα καλά κι όλα ωραία. Δεν άντεξαν όμως το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι τους κέρασαν δύο μάγκικα και Πειραιώτικα γκολ, τους έτσουξαν για τα καλά και θα τα θυμούνται για πολύ καιρό ακόμη...

Οι πικρόχολοι οπαδοί τους από την γκέλα μέσα στο σπίτι τους λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα έριχναν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι για πολύ λίγο, μέχρι που δόθηκε το «οκ» για να συνεχίσουν στα λεπτά των καθυστερήσεων.


Αυτά τα 2-3 λεπτά που είχαν απομείνει οι Παοκτζίδες δεν άρθρωσαν λέξη και ξέραμε πολύ καλά πως ο σκοπός τους δεν ήταν καλός… κι έτσι με το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα, καθώς επέστρεφαν οι παίκτες μας στα αποδυτήρια, οι μπουγάτσες εξέφρασαν την «πίκρα» τους εκτοξεύοντας οτιδήποτε προς το μέρος τους, συν κροτίδες που μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά. Ευτυχώς για κακή τους τύχη, οι κάμερες κατέγραψαν το γεγονός και η Θεία δίκη δεν θα αργήσει να έρθει…


Θα το χαρώ πολύ να τιμωρηθούν, γιατί τόσο καιρό όλοι τα έχουν με τον Ολυμπιακό… όχι βέβαια πως θα ηρεμήσουν τα πράγματα, πάντα ο Θρύλος θα είναι στο στόχαστρο και ο κάθε επιτήδειος θα τα ρίχνει όλα στους γαύρους.. αλλά τουλάχιστον θα τιμωρηθούν οι Παοκτζίδες για την ανάρμοστη τους συμπεριφορά…!

Αυτός ο μήνας, είναι μήνας «κρίσεως»… αφού κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί η πορεία του Θρύλου. Περιμένω πως και πως το επόμενο παιχνίδι με τα Αεκάκια. Πάση θυσία πρέπει να τους κερδίσουμε και γιατί όχι να τους κεράσουμε πολλά γκολάκια. Αυτός ο αγώνας θα είναι αφιερωμένος στα αδέρφια μας, μιας και το παιχνίδι συμπίπτει την ίδια εβδομάδα με την επέτειο μας.

Υ.Γ1: Ο Καζίμ είχε την τιμητική του, αφού έπαιξε για πρώτη φορά στο Μπουγατσοχωριό με το δαφνοστεφανωμένο έφηβο στην καρδιά... Σαν πρώτη εντύπωση, μπορώ να πω πως τον εγκρίνω... έχει νεύρο ο τύπος και μ' αρέσει.. έπεται όμως και συνέχεια!!

Υ.Γ2: Την κλωτσιά στον Μανιάτη το λεβέντη εγώ δεν την ξεχνώ… είτε άθελα είτε επίτηδες … δεν το ξεχνώ.. θα τα ξαναπούμε Παοκάκια...

ΑΔΕΡΦΕΙΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ

ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Καλή εβδομάδα να έχετε και καλά να περνάτε…!

Θέα 7 (Ερνέστο)

5/2/12

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ… ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ…!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7