4/2/14

ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΑΛΗ "Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ"Κάθε φορά που ο Ερνέστο Βαλβέρδε καθόταν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για να κάνει δηλώσεις, μία εντυπωσιακή ξανθιά μαγνήτιζε τα βλέμματα των φιλάθλων. Η όμορφη διερμηνέας του «ερυθρόλευκου» τεχνικού ονομάζεται Μαρίνα Τσαλή και βρίσκεται στο πλευρό του από την πρώτη του «θητεία» στον Ολυμπιακό, τη σεζόν 2008-09. 

Πολύ γρήγορα κέρδισε όχι μόνο την εμπιστοσύνη του Βάσκου προπονητή, αλλά και των ανθρώπων της διοίκησης. Πέρα από το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε απόλυτα στις απαιτήσεις της δουλειάς της, φρόντισε με τη γενικότερη στάση της αλλά και το ιδιαίτερα χαμηλό της προφίλ, στο οποίο παραμένει πιστή, να γίνει ένα από τα πιο έμπιστα πρόσωπα της «ερυθρόλευκης» οικογένειας. 

Μπορεί λόγω του ρόλου της να συναναστρέφεται σχεδόν καθημερινά με εκπροσώπους του Τύπου, όμως ποτέ δεν μίλησε δημόσια ούτε για την ομάδα ούτε για τη ζωή της. Αν και κατά καιρούς δέχτηκε προτάσεις για συνεντεύξεις, δεν άλλαξε ρότα και έμεινε συνειδητά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εξαίρεση αποτελεί μια μίνι-συνέντευξη στο Castellano.gr, ένα σάιτ που ασχολείται με τον ισπανικό πολιτισμό. Στην ερώτηση γιατί επέλεξε να μάθει ισπανικά, εκείνη απάντησε ότι της άρεσε πολύ η γλώσσα και γενικότερα η λάτιν κουλτούρα, ενώ είχε μεγάλη επιθυμία να ταξιδέψει στη Λατινική Αμερική και να καταλάβει τους στίχους λάτιν τραγουδιών που λατρεύει. 

Ετσι, όπως είπε, μόλις της δόθηκε η ευκαιρία από ένα φροντιστήριο ισπανικών που άνοιξε στη γειτονιά της, ξεκίνησε άμεσα τα μαθήματα. Αργότερα, ταξίδεψε και στην Ισπανία, όπου διεύρυνε τις σπουδές της και γνώρισε την τοπική κουλτούρα.

Το 2008 η διοίκηση Κόκκαλη βρήκε στο πρόσωπό της τον άνθρωπο που θα βοηθήσει τον Βαλβέρδε στην επαφή του με τον Τύπο καθώς και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας με λάτιν καταγωγή. Είχε πολύ καλή συνεργασία με όλους τους ισπανόφωνους του Ολυμπιακού και ειδικότερα με την οικογένεια του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Τη βοήθησε το γεγονός ότι παρακολουθούσε ποδόσφαιρο και πριν εμπλακεί επαγγελματικά με την πειραϊκή ΠΑΕ, όπως και το ότι είναι παντρεμένη με άνθρωπο που έχει σχέση με τον αθλητισμό. Συνεπώς, δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να προσαρμοστεί ακόμη και στις συζητήσεις της με τους Βραζιλιάνους του Ολυμπιακού. Εκτός από τον Βαλβέρδε, βοήθησε στη μετάφραση και άλλους ισπανόφωνους της ομάδας όπως Φουστέρ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα που καλούνταν για δηλώσεις μπροστά στις κάμερες. Ακόμα μέχρι και σήμερα βρίσκεται στο πλευρό της ερυθρόλευκης οικογένειας κάνοντας τη δουλειά που πολύ καλά ξέρει.

Οι υποχρεώσεις της στον Ολυμπιακό αποτελούν ένα μικρό κομμάτι της καθημερινότητάς της. Αντίθετα, το μεγαλύτερο και το σημαντικότερο το καταλαμβάνει η οικογένειά της. Η ίδια έχει μεγαλώσει στην Αργυρούπολη και ο πατέρας ήταν στρατιωτικός. 1 σχόλιο: