10/3/15

90 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - 90 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ


10 Μαρτίου 1925…

Για άλλους μια απλή ημερομηνία.. για μας όμως είναι πολύ ξεχωριστή καθώς μια μέρα σαν αυτή πριν 90 χρόνια δημιουργήθηκε αυτό που άλλοι λένε καψούρα, έρωτα, αγάπη, ναρκωτικό, αρρώστια και πολλά πολλά άλλα… 

Σαν σήμερα τα 5 αδέρφια Ανδριανοπουλαίων παρέα με τον Νότη Καμπέρο, Μιχάλη Μανούσκο και πολλούς άλλους ένωσαν ουσιαστικά δύο ομάδες για να δημιουργηθεί ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!!

Ο Αθλητικός και ποδοσφαιρικός σύλλογος Πειραιώς και ο όμιλος φιλάθλων Πειραιά, ενώθηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σύλλογο ο οποίος θα αγκαλιαζόταν από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα και θα γινόταν το καμάρι όλων.

Με τα πρώτα χρόνια της ομάδας ο κόσμος έδειξε πως ήταν αυτό που χρειαζόταν τις δύσκολες τότε εποχές και όχι μόνο στάθηκε δίπλα, αλλά η αγάπη του για την ομάδα έκαναν όλη την Ελλάδα να παραμιλάει για το φαινόμενο…

Το τότε γήπεδο της ομάδας γνωστό ως ποδηλατοδρόμιο έδειχνε πραγματικά μικρό να χωρέσει τον κόσμο, με πολλές εφημερίδες της εποχής να αναφέρουν επεισόδια του κόσμου προκειμένου να μπορέσει να μπει στο γήπεδο.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά καιρούς άλλαξε πολλά γήπεδα αλλά όπου και να αγωνίστηκε ένιωθε όπως στο Καραϊσκάκης.

Από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ πέρασαν πολλοί που έγραψαν το όνομα τους στη χρυσή ιστορία μας.

Στην Ελλάδα είναι λίγες οι ομάδες που μπορούν να καυχιούνται για τον κόσμο τους αλλά ουσιαστικά σαν τον ερυθρόλευκο λαό... πουθενά..!

Ο κόσμος της ομάδας ήταν εκείνος που σε όλες τις δύσκολες στιγμές έβγαλε το σύλλογο από το αδιέξοδο, στηρίζοντας και πολεμώντας τον οποιοδήποτε εχθρό είτε στα πέτρινα χρόνια είτε νωρίτερα.

90 χρόνια ένδοξης ιστορίας όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά για την Ελλάδα γενικότερα.

90 χρόνια υστερόβουλης αγάπης από τον κόσμο του Ολυμπιακού για τον σύλλογο, που δάκρυσε για αυτούς που άφησαν τη πνοή τους με το όνομα του στα χείλη.

Ο καθένας από εμάς θα έχει και μια ξεχωριστή ιστορία να πει για θυσίες που έκανε για τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο που έφτασε τα 90 του χρόνια αλλά παραμένει έφηβος και διψασμένος για κατακτήσεις σαν να είναι η πρώτη κάθε φορά.

Πολλές φορές έχουμε ψάξει να εκφραστούμε για όσα ζούμε δίπλα του αλλά συχνά νοιώθουμε μικρές τις λέξεις..!!!

90 χρόνια ζωής λοιπόν..

90 χρόνια πλάι στο πλευρό του Θεού μας..

90 χρόνια περηφάνιας..

90 χρόνια διακρίσεων..

90 χρόνια ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ..!

90 χρόνια και ακόμα δεν ξεκινήσαμε… 

ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!

«Ολυμπιακός σημαίνει» (Μέρος 1) / “Olympiacos means” (Part 1)


«Ολυμπιακός σημαίνει» (Μέρος 2) / “Olympiacos means” (Part 2)


«Ολυμπιακός σημαίνει» (Μέρος 3) / “Olympiacos means” (Part 3)


«Ολυμπιακός σημαίνει» (Μέρος 4) / “Olympiacos means” (Part 4) 


«Ολυμπιακός σημαίνει» (Μέρος 5) / “Olympiacos means” (Part 5)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου